Imbratisari din copilarie

De multe ori ma gandesc ca vreau sa fiu unul dintre acei oameni care schimba lumea, care aduc ceva extrem de valoros comunitatilor din care fac parte sau macar uneia dintre ele.

In realitatea mea insa, Lumea nu se schimba peste noapte, dar nici nu are nevoie de gesturi mari si complexe. In Lumea mea, schimbarile in bine se intampla cu gesturi facute cu sufletul, gesturi care la prima vedere par neinsemnate: o invitatie la ceai, o scrisoare, o carte noua, o supa fierbinte. Lumea mea se schimba si infloreste atunci cand oamenii iubesc si ajuta neconditionat.

De cate ori imi aduc aminte ca nu reusesc sa schimb ceva in lumea asta mare, in loc sa ma judec si sa ma critic iar si iar, aleg sa ma recentrez, sa imi regasesc echilibrul si sa VAD ca deja schimb ceva in Lumea mea, dupa puterile mele, prin gesturile mele mici.

Azi e despre prietena si tovarasa mea pe drumul dinspre copilarie spre maturitate. A fost un drum cu opriri lungi si dese marcate cel mai mult in adolescenta prin scrisori si jurnale impartasite, pe care eu nu le-am pastrat. Ea insa le mai are si de cate ori imi spune de ele, am un gol in stomac si un dor nespus de tot ce-a fost si de tot ce a ramas acolo intiparit doar in inima mea.

Viata ne-a dus pe drumuri diferite, intersectate de prea putine ori. Am revazut-o iar si iar in vise, insa imbratisari reale, imbratisari cu inima si strangeri de mana si povestiri cu sufletul la gura nu au mai fost decat vreo 2 in toti anii astia ce s-au cernit peste noi.

Am visat-o iar acum cateva zile, ca mai apoi sa aflu ca are nevoie de ajutorul tuturor celor ce pot oferi neconditionat si ceva in mine s-a trezit, un dor nesfarsit de noi, de povestile noastre, de jurnalele noastre impartasite, de o imbratisare.

One thought on “Imbratisari din copilarie

  1. Timpul trece iar prietenii se schimba ca si cum multii ani petrecuti alaturi nu au insemnat nimic. O imbratisare sincera trebuie pretuita, deoarece lumea nu mai crede in ele.
    E trist ca am inceput sa fim parca inconjurati de lucruri triste care ne taie veselia si cheful de viata, oricat de mult ne-am lupta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>